(+36) 20/995-00-13
info@aer.hu

Rajongás a részletek iránt

A TiSUN a 2010-es évet a finomhangolásra szánja, és nagyobb hangsúlyt fektet a szolárállomások és vezérlők szegmensére.

A tavalyi évben a TiSUN öt új termék kifejlesztésével, egy világújdonsággal és több mint 70 termékének továbbfejlesztésével gazdagította kínálatát. Idén a tiroli napenergia-szakértők a napkollektoros rendszerek alkotóelemeire koncentrálnak. A TiSUN kiegészíti a már meglévő termékeit és bővíti szolárállomásainak kínálatát a készletek és a nagyméretű berendezések területén.

Napkollektoros melegvíz-előállító készlet
Az élvonalbeli napkollektoros melegvíz-előállító készlet az új BE-SSP-E napkollektoros melegvíztárolóval és a modern SFRE Simplex szabályozóval ellátott egyvezetékes szolárállomással működik. Az állomás hatékonyan tölti a napenergia-tárolót, amely megfelel a vízmelegítő berendezések műszaki követelményeinek. A tároló bármilyen típusú utófűtéssel kombinálható, így gáz-, olaj- és pelletfűtéshez, valamint elektromos fűtőrúd használatához egyaránt alkalmas.

Ezeken a termékújításokon felül a TiSUN a napkollektoros melegvíz-előállító készlet árát is jelentős mértékben csökkenti, így a beszerelőknek és a TiSUN-partnereknek a legmagasabb minőséget kínálja igazán vonzó áron.

Szolárállomások

Az innovatív SFE egyvezetékes szolárállomás kiegészíti a szolárállomások termékpalettáját. Az SFE három különböző kivitelben kapható: szabályozó nélkül, Simplex szabályozóval vagy Duplex szabályozóval. Ahogyan a TiSUN összes szolárállomása, az egyvezetékes állomás is tartalmaz az integrált áramlásmérővel felszerelt strangszabályozó szelepet, szolár biztonsági szelepet, valamint a hőmérővel és beépített fém gravitációs fékkel ellátott multifunkciós zárószerelvényt. Így ez az állomás is túlszárnyalja az ilyen termékek általános színvonalát.

A napkollektor előremenő ágához tartozó gravitációs fék az SFE kiegészítőjeként kiküszöböli a szolárkörben keletkező nemkívánatos áramlásokat.

A szolárállomás bővítőmoduljával kedvezőbb áron növelhető az állomás szivattyúteljesítménye. Egyvezetékes modulként a kelet-nyugat rendszerekben vagy egy további tároló beépítésénél 25 m2-rel, 50 m2-rel, illetve 100 m2-rel növeli a felhasználható kollektorfelületet.

A szolárállomás alapmodulja nagyméretű készülékek eseten a bővítőmodulokkal 200-tól 400 m2-es kollektorfelületig gyorsan, olcsón és egyszerűen bővíthető. Az érzékelőmodul a modulrendszert egészíti ki az átfolyás, a nyomás és a hőmérséklet mérésével, így lehetővé teszi a berendezés felügyeletét és a hőmennyiségmérést. A Duplex szolárvezérlővel együtt az érzékelőmodul ezeket az adatokat egy szoftvercsomaggal folyamatosan menti egy SD-kártyára.

Napkollektoros vezérlések

A modern Simplex Basic egykörös napkollektoros rendszer egy elektronikus differenciálhőmérséklet-szabályozóval működik, és egy további kimenettel segíti az utófűtést. Ez a megfelelő választás a melegvízfejlesztőkhöz, az ára pedig különösen vonzó.

A fűtőkörhöz tartozó külsőhőmérséklet-érzékelő és távvezérlő még pontosabban szabályozza az előremenő hőmérsékletet a Multiplex szolárvezérlőkben.

Melegvíztároló

Válaszként a piac kívánságaira a TiSUN megalkotta a BE-SSP-E napkollektoros melegvíztárolót. A kompakt, műszakilag leegyszerűsített verzió kedvezőbb árú, és megfelel a melegvízfejlesztők utáni növekvő keresletnek. A töltés a napenergia és az utófűtés kombinálásával valósul meg.

Finomhangolás

A stagnálásgátló egység három utas motor-átkapcsolószeleppel kiegészíti a napenergia-hasznosító rendszerek minőségi tartozékainak programját.

A napkollektorkör mikrolevegőbuborék-leválasztója és a gőz és levegő elkülönítését végző, Autoclose rendszerrel felszerelt légtelenítő garantálja, hogy a keringtetés évtizedeken át kifogástalan marad.

A légiós betegséget okozó baktériumok elterjedését gátló kapcsolás a használatimelegvíz-keverő szeleppel és keringtetőszivattyúval gyorsan látja el használati melegvízzel háztartásokat (alacsony vízfogyasztás esetén) és a törvényi előírásoknak megfelelően védelmet nyújt a légiós betegség ellen. A beszerelésre kész alkatrészt teljesen szigetelve és összeszerelve szállítjuk.

Az úszómedence-töltőállomás a medence fűtésére használja fel a felesleges napenergia-hozamot. Az állomás beszerelésre kész, a két kollektoroldali csatlakozó és zárószelep mellett a szivattyúvezérléshez szükséges két érzékelő merülőhüvelyt is tartalmazza, és védi a túlmelegedés ellen a medence műanyagvezetékeit.
A TiSUN 21 éve fejleszt, gyárt és forgalmaz napkollektorokat és napkollektoros rétegtárolókat. A napkollektoros rendszerek 100%-ig független, kimeríthetetlen, ingyenes napenergiát kínálnak a fűtéshez, a hűtéshez, a melegvíz-készítéshez és a technológiai folyamatokhoz szükséges hő előállításához. A napenergia szakértőjeként a TiSUN az üzletág termelésének 83%-át exportálja. A tiroli cég innovációs és piacvezetőként 131 alkalmazottat foglalkoztat sölli központjában, és 90 értékesítési munkatársat Európában. A termékek 42 piacon vásárolhatók meg az Európai Unióban, a FÁK országaiban, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

(forrás: www.tisun.hu sajtóközlemények, 2010.02.15.)