(+36) 20/995-00-13
info@aer.hu

A TiSUN 1500 m2 napkollektort szerelt fel egy budapesti társasházra

A legnagyobb magyarországi lakóház felújítása során a szolárspecialista TiSUN összesen 1500 m2-t kitevő nagyfelületű kollektorai kerülnek felszerelésre. A társasház Budapest egyik fő közlekedési útvonala mentén fekszik. Az 1970-es megépítés óta óriás reklámfelületek keltenek feltűnést a lakóház tetején, melyet Magyarországon 43.500 m2-es lakóterülete miatt csak “Faluház”-nak hívnak.

A nagyszerű pályázati lehetőségeknek köszönhetően energiatakarékossági szempontból mind a 886 lakás felújításra került. A maga 15 lépcsőházával és 315 méteres hosszúságával Magyarország legnagyobb társasházának számító épületet újraszigetelték, kicserélték a nyílászárókat és Magyarország legnagyobb napkollektoros rendszerét helyezték üzembe, a nagyprojektek specialistájának, a TiSUN gyártásában. Az összesen 1500 m2-t kitevő TiSUN FA típusú nagyfelületű kollektorok csökkentik az energiaköltségeket és hatékonyan használják az ingyenes, végtelenül rendelkezésre álló napenergiát – jelen esetben melegvízelőkészítésre.

“A kollektorok tájolása ideálisan déli irányú, így a leghatékonyabb energiatermelést tudjuk elérni. Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy rendszer épülhetett ki Budapesten. A TiSUN ezzel Magyarországon is bizonyítja, hogy az egészen 18m2-es nagyságig egy darabban legyártott nagyfelületű kollektorainkkal a nagyprojektek specialistái vagyunk, és ebben megfelelő tapasztalattal is rendelkezünk”, teszi hozzá Szendrő Balázs, a TiSUN magyarországi kereskedelmi menedzsere.

hirek2010-01-16aA társasház 3000 lakóját nagy örömmel tölti el a környezetbarát és fenntartható beruházás, mely során a szerelőcsapat 40°-os döntésszögben állította fel a TiSUN napkollektorokat a lapostetőn.

A szakosodott kivitelezőcég, az Ökoplanet Kft. által is már július közepe óta élénkített médiafelhajtás a “Faluház” lakói számára szokatlan. Egy nagyszabású sajtótájékoztató, valamint a helyszínen lévő tévés forgatócsoportok folyamatos beszédtémát szolgáltattak a lakók számára, és a médiaérdeklődés várhatóan a jövőben tovább folytatódik.

Az energiahatékonysági felújításra fordított összeg 4,45 millió euró, melyet részben a helyi önkormányzat, részben pedig az Európai Unió támogatását élvező „Panel Plusz“ program és 27 százalékos önrésszel a lakók biztosítottak.

A TiSUN 20 éve fejleszt, gyárt és értékesít napkollektorokat és tárolórendszereket. A TiSUN napkollektoros rendszerek 100 százalékosan független, végtelenül rendelkezésre álló, ingyenes napenergiát biztosítanak fűtés, hűtés, használati- vagy ipari vízmelegítés céljára. A termikus napenergia specialistájaként a TiSUN termékeinek 83 százalékát exportálja. A tiroli cég innováció- valamint piacvezető, és sölli központjában 130 dolgozót illetve szerte Európában még 90 kereskedelmi munkatársat foglalkoztat. A termékek 39 piacon érhetők el: az EU tagállamokban, Észak- és Dél-Amerikában, Észak- és Dél-Afrikában, valamint a Közel-Keleten.

(Forrás: TiSUN GmbH Sajtószolgálati Iroda – Dátum: 2010.01.14)